Το Αμάρι στις φλόγες…

Πέρασε καιρός…

Είμαστε πάλι εδώ με δημιουργική διάθεση, φρέσκες ιδέες και νέα δημοσιογραφική ομάδα! Τα Αμαριωτάκια μας περιστοιχίζουν, μας δίνουν χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε, (έστω και αν κάποιες φορές οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν.)

Αφορμή για την επανεκκίνηση μας στάθηκε ο εορτασμός της επετείου της 28η Οκτωβρίου 1940. Μετά από ένα σύντομο συμβούλιο, σκεφτήκαμε να ασχοληθούμε με την τοπική ιστορία του Αμαρίου, στα χρόνια της Κατοχής. Αναζητώντας πληροφορίες, πηγές, μαρτυρίες, αποφασίσαμε ότι το καταλληλότερο πρόσωπο, που θα διευκόλυνε την πορεία μας προς την ιστορική γνώση, ήταν ο κύριος Μανόλης Παντινάκης, ένας εκ των δημιουργών του ντοκιμαντέρ «Το Αμάρι στις φλόγες». Πρόκειται για μια παραγωγή των δημοσιογράφων Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη, που βασίζεται στα ολοκαυτώματα των οκτώ μαρτυρικών χωριών του «Κέντρους» με τους 164 νεκρούς στις 22 Αυγούστου 1944.

Στην πρόσκληση μας ανταποκρίθηκε άμεσα ο κύριος Παντινάκης, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του, καθώς και οι εκλεκτοί μας καλεσμένοι, ο κ. Μιχάλης Τρούλης διευθυντής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, η δημοσιογράφος κ. Δήμητρα Σωτηριάδου και ο κ. Κωστής Σαββάκης Έφορος Ρεθύμνου της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.

Έτσι, στις 26 Οκτωβρίου 2018, συγκεντρωθήκαμε το Γυμνάσιο και Λύκειο Φουρφουρά προκειμένου να παρακολουθήσουμε την προβολή του ντοκιμαντέρ, που κυριολεκτικά μας καθήλωσε! Οι αξιότιμοι προσκεκλημένοι μας με φανερό ενδιαφέρον προσέφεραν τις γνώσεις τους αφειδώς, συζήτησαν μαζί μας, μοιράστηκαν τον προβληματισμό τους και την κριτική τους ματιά απέναντι στα παρελθόντα και τα παρόντα…

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε σε  μια μελλοντική συνεργασία! Η νέα γενιά, τα Αμαριωτάκια,  είναι οι συνεχιστές της ιστορίας μας!

Σχετικά άρθρα:

Το πιο καλό μάθημα έγινε στους μαθητές του Φουρφουρά

Γυρνώντας από το Φουρφουρά.

«Το Αμάρι στις φλόγες» στους μαθητές του γυμνασίου και λυκείου Φουρφουρά

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s