Η ανακύκλωση επιτέλους μας χτυπάει την πόρτα!

Ένας από τα πολλούς προβληματισμούς που κατά περιόδους ετίθεντο στη συνέλευση του σχολείου μας, από τα παιδιά, αφορούσε και την ανακύκλωση. Έτσι πριν 3 χρόνια ξεκινήσαμε (με απόφαση της συνέλευσης) δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης της μαθητικής κοινότητας του γυμνασίου. Πριν λίγες μέρες διανεμήθηκαν στο σχολείο οι γνωστές μπλε τσάντες ανακύκλωσης, καθώς ο δήμος ξεκινάει να τρέχει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης στο Αμάρι. Νιώσαμε μεγάλη ανακούφιση, καθώς ένα μεγάλο χρέος που είχαμε αναλάβει με τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στο Ρέθυμνο, θα γίνεται ευκολότερα. Επιπλέον, τα παιδιά θα ολοκληρώνουν μόνα τους τη διαδικασία με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη γνώση, την ανταμοιβή και την ικανοποίηση των στόχων τους. Ας μην ξεχνάμε ότι πάνω απ΄όλα προετοιμαζόμαστε να γίνουμε υπεύθυνοι-ενεργοί πολίτες! Το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας!

Σας παραθέτουμε το σχετικό άρθρο που πριν λίγα χρόνια είχαμε αναρτήσει στο  μπλογκ μας:  https://gymnasiofourfoura.wordpress.com/2016/02/07/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%81%cf%86%ce%bf/

«Τα Αμαριωτάκια με απόφαση της συνέλευσης μας, έβαλαν σε εφαρμογή πρόγραμμα ανακύκλωσης στο γυμνάσιο Φουρφουρά! Ήδη την Παρασκευή η ομάδα ανακύκλωσης είχαμε μια πρώτη συνάντηση, όπου γράψαμε άρθρο, φτιάξαμε το σήμα της ανακύκλωσης, τακτοποιήσαμε και σημάνανε τους κάδους ανακύκλωσης, φτιάξαμε ενημερωτικές αφίσες. Εμείς, οι καθηγητές τους αναλάβαμε το ρόλο του διακομιστή των απορριμάτων στο Ρέθυμνο (καθώς τίποτα δεν είναι αυτονόητο και στο χωριό δεν υπάρχουν οι μπλε κάδοι ). Μετά το σχόλασμα παραμείναμε: η Γεωργία (α΄γυμν.), η Ρούλα (γ), η Μαρία (γ),η Νίκη (γ), η Αγάπη (α),η Νεκταρία (α), ο Νίκος (α), ο Γιάννης (α) ,η Κατερίνα (β) και εμείς οι τρεις (Ανδρέας, Χρήστος, Ευσεβία) προκειμένου να φέρουμε εις πέρας το νέο μας εγχείρημα.     Παραθέτουμε και το σχετικό άρθρο, που συνέταξε η Νεκταρία (α΄γυμνασίου)

Ανακύλωση! χμμμ… τι είναι αυτό;

Ανακύκλωση! Χμμ… τι είναι αυτό; Μήπως είναι κάδος σκουπιδιών; Απλός κάδος όμως;  Άγνωστη στα αυτιά μας η λέξη ανακύκλωση! «Τι είναι αυτό; » ρωτούσαμε. Όχι, όχι,  την λέξη ανακύκλωση την «ξέραμε». Συνέχεια «ανακύκλωση» και «ανακύκλωση» ακούγαμε!Το θέμα είναι ποια η σημασία της λέξης!

Λοιπόν, στους μπλε κάδους πετάμε τα ανακυκλώσιμα υλικά, αυτό είναι ευρέως γνωστό! Όμως, τι πετάμε; Χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί!

Όμως, τι πρέπει να κάνει ένας καλός ανακυκλωτής; Πρώτα απ΄όλα οι συσκευασίες πρέπει να είναι καθαρές και άδειες.  Έπειτα, να συμπιέζουμε τα πλαστικά μπουκάλια για να εξοικονομούμε χώρο. Τέλος, καλό θα ήταν να ρίχνουμε χύμα και όχι σε σφιχτοδεμένες σακούλες τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια.                                                                        Ελπίζω αυτές οι λίγες οδηγίες να σας βοηθήσουν φίλοι μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s